Winterbanden

Waarom winterbanden?

Er zijn in hoofdzaak 3 grote verschillen tussen een zomer-en een winterband. Deze verschillen zorgen ervoor dat een winterband zijn optimale prestaties (op het gebied van remmen, grip, tractie en handling) behoudt als de temperatuur onder de 7°C zakt.

De 3 verschillen zijn:

  1. Aangepaste rubbersamenstelling
    Een winterband heeft een specifieke rubbersamenstelling die soepel blijft bij een temperatuur lager dan 7°C. Dit in tegenstelling tot een zomerband, waarvan het rubber verhardt als de temperatuur onder de 7°C zakt. Dit leidt ertoe dat een zomerband – in de winter – minder goede prestaties heeft dan een winterband.
  2. Lamellen
    Het loopvlak van een winterband bevat een groot aantal lamellen. Dit zijn “insnijdingen” in de band die fungeren als aangrijppunten op de weg, dankzij een tandwiel- en klauweffect. Hierdoor heeft de band een zeer goede grip en remprestaties in de sneeuw.
  3. Aangepast profiel
    Winterbanden hebben een aangepast profiel – voornamelijk een richtinggebonden V-profiel – waardoor een snellere afvoer van water, sneeuw, natte sneeuw, … mogelijk is.

Herstellingen

De meeste lekkage, spijkergaatjes en insnijdingen in het loopvlak kunnen gerepareerd worden door ons, zowel voor landbouw-, vrachtwagen- en industriebanden als voor personenwagenbanden.

Grotere breuken worden warm gevulcaniseerd in onze zaak.

Uitlijnen

Zijn de banden schuin afgesleten, “trekt” je auto naar links/rechts, zodat je de hele tijd moet tegen sturen?

Of staat je stuur schuin als je recht vooruit rijdt, dan is de kans groot dat uw voertuig moet uitgelijnd worden. Dit doen we met de nieuwe 3D uitlijner.

Balanceren

Balanceren dient steeds te gebeuren wanneer de band voor het eerst wordt gemonteerd. Ook als de band van de velg wordt afgemonteerd. Bv. bij de wissel of bij een herstelling. Dit gebeurt ook met behulp van een volledig elektronisch gestuurde machine.

Afhalen en terug brengen van de wagen

Door ons kan je ook je wagen laten afhalen en terug laten brengen wanneer het u best past, zo verlies je zelf geen tijd of moet je je eigen werk niet verlaten.

Afspraken

Voor een nog betere service en vlotte afhandeling is een afspraak voor de wissel zomer-winter-zomer, montage van nieuwe banden of uitlijnen altijd aangenamer met een afspraak. Zo vermijdt u onnodig wachten.